top of page

Inzicht in eigen kwaliteiten en drijfveren

CIMG2911.JPG

Eenzaam - Stress - Depressief - Onzeker - Angst -Relatieprobleem?

Analytische therapie is bewezen effectief om weer:

  • in je eigen kracht te komen

  • rust te vinden

  • stevig in de wereld te staan

  • in de toekomst met veranderingen om te kunnen gaan

Analytische therapie

De dieptepsychologie is het uitgangspunt voor de analytische therapie

Het onbewuste is de aansturing van ruim 90% van ons gedrag.

Bij toepassing van dieptepsychologie wordt gewerkt aan inzicht en integratie van tegenstellingen en het leggen van verbindingen tussen het bewustzijn en het onbewuste.

 

​Analytische therapie

Analytische therapie is een praktische toepassing van dieptepsychologie en gaat dieper dan gedragsverandering. Enkel gedragsmatige oplossingen, die niet gericht op de onderliggende energieën, leveren vaak slechts een tijdelijke verbetering.

 

De analytisch therapeut werkt met zogenaamde inzichtgevende en integratieve methodieken.Naast de gesprekstechnieken wordt er gewerkt met  werkvormen als droomanalyse, actieve imaginaties en creatieve uitingsvormen. Maar ook methodieken zoals Cognitieve gedragstherapie of bijvoorbeeld EMDR hebben hun plaats in het analytisch proces.

Relatietherapie binnen de analytische therapie

Te weinig individuele ruimte voor iedere partner, te weinig gemeenschappelijke ruimte
Een relatie is zelden zo maar geweldig.
De meeste (prima) relaties zijn "goed" te noemen. Als de relatie goed voelt, heb je een goede relatie met jezelf én met je partner waarbij er ruimte is voor iedere partner persoonlijk én wederzijdse aandacht voor de gemeenschappelijke ruimte.

 

Maar soms is er voor én tussen iedere partner te weinig ruimte. Ik help jullie graag weer die nodige bewegingsruimte vinden.

Naast de gemeenschappelijke sessies zijn er, wanneer nodig, ook individuele sessies om de persoonlijke energieën die in de relatie wordt ingebracht, helder te krijgen.

 

Duurzame verandering

Psychische klachten in het algemeen en relatie problemen zijn meestal een gevolg van onbewuste innerlijke conflicten.

De analytische therapie is gericht op het ontdekken van de onbewuste oorzaken van de problemen om daarmee een nieuwe balans te vinden, dat mee kan bewegen in de toekomst. 
 

Contact?

Je bent welkom voor een vrijblijvende  kennismaking of voor meer informatie.

bottom of page